Wie zijn wij?

Missie

Stichting Living Proof biedt professionele, kwalitatieve en resultaatgerichte ondersteuning aan jongvolwassenen tussen 16 en 27 met een licht verstandelijke beperking (IQ tussen 60 en 75) woonachtig in de Randstad. Dit zijn jongvolwassenen uit een multiculturele samenleving die op meerdere levensgebieden niet zelfredzaam kunnen zijn omdat ze emotionele en/of gedragsproblemen ervaren, in detentie zitten of hebben gezeten, maar ook omdat ze simpelweg geen steunnetwerk om zich heen hebben. Hiernaast is er vaak ook sprake van problemen met huisvesting en financiën. De Stichting begeleidt deze jongvolwassenen door middel van ambulante begeleiding, woonbegeleiding, coaching, training en diagnostiek. Onze begeleiding richt zich op deze jongvolwassenen en zo nodig op hun gezinssysteem. 

Bij stichting Living Proof staan onze cliënten voorop. De drie belangrijkste kernkwaliteiten van Living Proof zijn: Eerlijkheid, Transparantie en Empathie. Binnen stichting Living Proof werken we meer vanuit ons hart dan vanuit het boek omdat wij vanuit ervaring weten dat hoe hoger de lat ligt tussen de cliënt en de professionals des te hoger de afstand. Wij van Stichting Living Proof geloven dat een laagdrempelig organisatie toegankelijker is voor onze cliënten.

visie

Voor sommige jongvolwassenen lijken de wegen naar de toekomst niet duidelijk of zelf onbegaanbaar. Stichting Living Proof wil deze jongvolwassenen kansen en mogelijkheden bieden om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren. De Stichting gelooft in gelijkwaardigheid en gelijke kansen. Om deze reden dromen we van een wereld waarin ALLE jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking de zorg krijgen die ze nodig hebben. Wij leveren die zorg. Met een vestiging waarin jongvolwassen gehuisvest én begeleid kunnen worden leveren we een bijdrage aan de uitdagingen op het gebied van huisvesting in de stad. 

Wij willen in de komende jaren een toonaangevende speler zijn op het gebied van kwalitatieve en resultaatgerichte ondersteuning aan jongvolwassenen. Om dit vorm te geven zal er in toenemende mate samengewerkt worden met zorgaanbieders. Door deze samenwerking kan er op een breed terrein specialistische ondersteuning geboden worden. Maximale keuzevrijheid voor de cliënt in combinatie met het behoud van de regie bij de cliënt staat centraal.

Geloofsovertuiging van Stichting Living Proof

Onze stichting is geworteld in een christelijke identiteit, met geloof, hoop en liefde centraal. We geloven dat ieder mens waardevol is voor God en willen onze cliënten met Zijn liefde in contact brengen. Onze zorg is gebaseerd op Bijbelse normen zoals naastenliefde en respect. We verdiepen ons samen in de Bijbel en bezoeken kerkdiensten om onze cliënten te helpen groeien in het geloof en het leven in Christus.

1 Corinthians 9:2 NIV;
“Even though I may not be an apostle to others, surely I am to you! For you are the Living Proof of my apostleship in the Lord”

Ontmoet de oprichter van Stichting Living Proof

Yos Eustatius

Oprichter & Directeur ​

Welkom mijn naam is Yos Eustatius, de oprichter van Stichting Living Proof. Deze stichting spreekt mij persoonlijk maar ook als professional aan. Uit ervaring weet ik waar de uitdagingen liggen met deze specifieke doelgroep. Dit heeft bij mij geleid tot een krachtige passie voor deze jongvolwassenen en de missie om persoonlijke betekenis in de kwaliteit van leven van deze jongvolwassenen te zijn. Mijn doel is om het verschil te zijn tussen alle andere zorgverleners. Ik ben een voorvechter van de belangen van de jongvolwassenen die vaak buiten de boot vallen. Ik streef ernaar om hen kwalitatief zorg en begeleiding te geven. Met een combinatie van aandacht, liefde, laagdrempeligheid, persoonlijke zorg en vakkennis weet ik deze jongvolwassenen als geen ander te bereiken. In principe zegt de naam Living Proof al genoeg. Wij snappen wat onze cliënten mee hebben gemaakt. Wij zijn het levend bewijs!!

Kwaliteit van de zorg

Stichting Living Proof wil altijd de beste zorg mogelijk bieden. Daarom is onze inzet om de kwaliteit  van de aangeboden zorg te verbeteren. Stichting Living Proof heeft sinds Maart 2023 een HKZ keurmerk. Daarnaast werken wij ook volgens het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017 -2022. Het kwaliteitsrapport is daarvan een van de bouwstenen.

Leden van de Raad van Toezichthouders

Sabrina Schmeltz

Raad van Toezichthouder

Jully Bernardus

Raad van Toezichthouder​

Shurmine Landbrug

Raad van Toezichthouder​

Functie van Raad van Toezicht

Stichting Living Proof kent een eenhoofdig directeur en een RvT met 3 leden. De 3 leden rouleren m.b.t. de voorzitterschap van een vergadering. Als Toezichthouder ben je met de overige Toezichthouders adviseur en kritische sparringpartner voor de directeur. Als toezichthouder zie je er in het bijzonder op toe dat de uitvoering van het beleid strookt met de vastgestelde beleidsuitgangspunten. Onderwerpen van toezicht zijn:

  • het strategisch beleid;
  • het arbeidsklimaat;
  • het functioneren en handelen van de directeur;
  • kwaliteit en veiligheid van zorg- en dienstverlening
  • het relatiepatroon m.b.t belangrijke betrokkenen (intern en extern);
  • de statutair voorgeschreven taken en besluiten inzake toezicht houden;
  • het functioneren als werkgever voor de Directeur.